Airiška kava

Ech… Norėjau šiandien įmesti tautinių balandėlių receptą, bet kelios finalinės nuotraukos gavosi labai jau neryškios, teks perfotkinti iš naujo, įdėsiu kitą dieną. Todėl šiandien tiesiog pagerkime pagerintos kavutės.

Na, kaip išvirti gerą stiprią kavą, lietuvio mokinti nereikia. Taigis, išsiverdame. Ne iš jokio ten aparato, čia reikia tikros, “normalios” kavos.

Tuomet pasikviečiame į pagalbą nemirtingąją trijulę:

91663583_31ccf82e67_o

Į 50gr stikliuką pilame kavos likerio iki pusės kažkur, o kiek lieka vietos – pripildome airišku viskiu. Pilame į puodelį, užpilame iš viršaus stipria kava taip, kad iki puodelio kraštų dar liktų apie centimetrą – pusantro. Tada iš viršaus užpurškiame ( ar išplakame ir uždedame ) plaktos grietinėlės ir pašlakstome mėtiniu likeriu.

91663618_8a55b3c1bd_o

Žiū! Beveik kaip paveikslėlyje, kurs pas mumis ant sienos kabo! ( gaila, labai blizgančiai nusifotkino ). Tik, kol susiruošiau nufotkinti patį gėrimą, grietinėlė tirpti ėmė. Ką tik pagaminta kava turi aiškią ribą, kur juoda, o kur balta.

91663596_6f0168a8af_o

O siurbti jį reikia atsargiai, iš kraščiuko, pro grietinėlę ( ta prasme, išmaišyti galima, bet labai labai nerekomenduojama ).

Skanaus!