Keptos mėsos pateikimo būdas

Kepėme fajitas ( receptas kitame poste ), ir nusprendžiau paišsidirbinėti su prezentacija. Pjausčiau papriką, bet panašiai supjausčius mažą raudoną čili pipiriuką, galima papuošti dubelėlį čili troškinio. O gražiai pateikus ir valgyti kažkaip skaniau :{)

O viskas labai paprasta. Papriką nuplauname ir pjaustome juostelėmis, pradėdami nuo viršaus, ir taip, kad apačia vis dar būtų prijungta. Sėklides atskirai atpjauname nuo paprikos mėsos, bet irgi taip, kad pasiliktų prijungtos prie pipiro iš apačios.

96121988_b603bb08b9_o

Gauname štai tokią gėlytę, kur sėklos per vidurį primena žiedadulkes, piesteles ir ką ten dar.

96122026_79b6edd02d_o

Kepiau fajitas ant grilio, o ne ant keptuvės. Skirtumas tik tos, kad pirma iškepi, po to supjaustai, o ant keptuvės atvirkščiai, pirma supjaustai, po to kepi. Iškeptai mėsai duodam pastovėti kelias minutes, tuomet supjaustom ir kraunam ant “gėlytės”. Ant viršaus sudedam pagrillintą žalią papriką ir raudoną svogūną.

96122062_0fbd59b802_o

Raudono svogūno radau kažkokią pusikę šaldytuve, truputį apdžiūvusi :{) Kuomet pakepė ant grilio, apskrudo, apsikaramelizavo, svogūnai ir paprikos tapo saldūs, žodžiu, viskas liuks.

96122101_3fbbba509e_o

Dukra paprastai paprikų nevalgo, raukosi kad neskanu, bet gėlytė jai patiko, kapojo kaip gerutė. O valgyti kaip įprastai – mėsą su daržovėm ant tortillos, ten pat pico de gallo, guacamoles, grietinės, susukam ir kertam.