Kur pažvelgsi, visur E, E, E… Štai kad ir paprasčiausio obuolio sudėtis:
Antioksidatoriai ir rūgštingumą reguliuojančios medžiagos: askorbo rūgštis E300, citrinų rūgštis E330, vyno rūgštis E334, gintaro rūgštis E363, nikotino rūgštis E375
Dažikliai: ribuflavinas E101, chlorofilas E140, karotinas E160a, antocianas E163, taninas E181
Aromatizatoriai: amilo ir izoamilo acetatai, etilo acetatas, feniletilo acetatas, etil-n-butanoatas, dietilmalonatas, metil-3-etilbutanoatas, dodekanolidas-1,5
Konservantai: acto rūgštis E-260, pieno rūgštis E-270, obuolių rūgštis E-296
Aromatą ir skonį stiprinančios medžiagos: gliutamo rūgštis E-620
Emulsiklis: pektinas E440
Kita: cisteinas E-920
Sėklose yra amigdalino (organizme nuodinguosius cianidus generuojantis junginys)