Jau rašiau kelis kartus, kaip iškepti antį, todėl šįkart tiesiog trumpai.
Antį ištriname druska, pipirais, kmynais ir trupučiu maltų gvazdikėlių. Paliekame pasimarinuoti valandą-dvi. Prikemšame į vidų rūgščių obuolių skiltelių, arba, jeigu jau visai autentiškai, “rojaus obuoliukų”, tokie mažiukai rūgštūs. Nors iš esmės galima ir nieko nekimšti. Šešis didelius rūgščius ( antaninius ) obuolius išskobiame per viršų, bet ne iki pat apačios, turi truputį likti. Į vidų pripilame medaus maždaug per 2/3 tūrio, įmetame į medų po vieną gvazdikėlį. Obuolius sudedame ant sviestu sutepto padėklo.
Kepame antį, kaip visuomet – iš pradžiu karštai, po to sumažiname iki 175 ir iki kol iškeps, žr lentelę, tarkim, prie anties su vyšniomis. Likus kažkur 20-25 minučių įdedame obuolius. Mažas raudonas bulvytes verdame kažkur apie 15 minučių, tuomet apkepiname nusemtuose nuo anties taukuose su sviestu, padruskiname-papipiriname. Viskas :{)
Skanaus!