Privyniojau vakar koldūniukų. Mažų tokių. Sultinyje virtų.
Labai neturiu laiko, todėl trumpai.
Tešla: stiklinė miltų, keturi kiaušinių tryniai, maždaug vieno sutarkuoto svogūno sultys. Suminkome, iki kol taps lygi ir elastinga. Jokio vandens.
Įdaras: kūčių variantas būtų atmirkyti, smulkiai sukapoti ( ar net sumalti ) ir pakepinti džiovinti baravykai su svogūnais ar tais pačiais likusiais tarkiais iš aukščiau.
Šiaip variantas: jautiena perpus su kiauliena, pasūdyta, papipirinta, ir pabarstyta kinietišku “5 spice” mišiniu ar tiesiog mairūnu.
Kaip vynioti: tešlą iškočiojam iki maždaug 1mm storio, supjaustome 4cm kvadračiukais. Supjaustę visus kvadračiukus atsargiai “atlipdome” nuo lentos ir įsitikiname, jog jie slidinėja ant stalo be problemų. Į vidurį dedame ne didesnį kaip mažos pupelės dydžio įdaro gabalėlį. Kraštą perbraukiame šlapiu pirštu. Lenkiame įstrižai, kampas prie kampo. Laikome, kad viršuje būtų vienas kampas, apačioje du. Apatinę dalį ( su įdaru ) lenkiame į viršų, taip, kad kampas viršuje truputį kyšotų. Kairės rankos mažąjį pirštelį dedame į koldūno vidurį, o apatinius kampus užriečiame ant piršto ir sulipdome ( galima truputį padrėkinti vieną iš kampų, kad geriau liptų ). Dedame ant miltuotos skardos, pradedame iš pradžių.
Jeigu vis vien neaišku, žiūrime čia.
Gauname armiją koldūniukų, kiekvienas maždaug 2cm diametro.
Paverdame apie 6-7 minutes vos burbuliuojančiame stipriame jautienos sultinyje arba baravykų nuovire. Aš į sultinį dar dėjau truputį čiobrelio, o kai išvirė, pabarsčiau kapota kalendra, galima petražolėm arba krapais.
Ir gauname va šitai:
Skanaus!