Kūčių patiekalai

Sveiki, mielieji,

Žinau, kad daug ką ši tema nervina, mane irgi truputį. Bet įsipilkime ir įkalkime po taurelę kalėdinio spirito, ir lengvai apsinešę pamąstykime kartu: ką tokio tautiško būtų galima pasigaminti kūčių vakarienei? Na, kad būtų bent 12 patiekalų. Mano sąrašiukas kol kas toks:
1. Balta mišrainė
2. Raudona mišrainė ( burokėlių+pupelių etc )
3. Silkė su morkom+svogūnais+pomidorų pasta
4. Silkė su razinom+riešutais+kardamonu+cinamonu ( ir tuo mūsų silkės atsargos ir pasibaigs, ne Lietuva gi )
5. Žuvis drebučiuose ( įtariu, pirksim gatavą gefiltefisch iš stiklainio, nebus kada žaisti )
6. Tešloje apkepta ir marinuota žuvis gabalėliais, greičiausiai šamas.
7. Vieni pyragėliai su grybais, kiti – su aguonom.
8. Kūšiukai
9. Aguonpienis
10. Kmynų gira
11. Duona papjaustyta ar skaitosi?
12. Na tai ir bulka tada skaitosi, nes jau nervai nelaiko ;{)

Gal, jeigu pavyks, suvyniosiu koldūnų su grybais. Ar barščių, giros ir baravykų sultinio pagrindu, su tais pačiais koldūniukais. Galima dar virtinių su varške, mėtom ir razinom, jeigu tešlos ( ir laiko ) liks.

Kaip ten tradicijos sako, per kūčias tik šalti patiekalai, ar gali būti bele kokių? Ar makaronai per kūčias tinka?

Jeigu kas turi dar idėjų, nespauskit, dalinkitės. Jeigu su receptais – dar geriau. Jeigu reikia iš kokių nors čia paminėtų receptų – irgi sakykit, pabandysiu surašyti. Geriau ko nors nesudėtingo, nes sudėtingų aš ir taip moku, bet žuvies karis per kūčias kažkaip nelimpa. Ir jeigu galima, išbandytų receptų, ne bele kokių iš interneto.