Dar vienas receptėlis kalorijų skaičiuotojams pagąsdinti. Buga buga.
Užtikom gi mes netyčia lašišos išpardavimą, po $4 svaras, kai paprastai kainuoja virš 10, nu tai ir prigriebėm visą “šalikėlį”. Didžioji dalis patapo užsūdyta ir sukišta į kamerą ( buterbrodai-sumuštiniai labai skanūs su ja gaunasi, kai įsisūrija ), o iš likusios buvo pagaminta Salmon en Papillote au Beurre de Basilic, arba lašiša folijoje su baziliko sviestu.
Receptas keturiems lašišos steikams, dviems daliname kiekius per pusę.
Bazilikų sviestui reikės:
15 šviežių bazilikų lapelių
3 skiltelės česnako
1/4 arb.š. kajeno pipirų
125g nesūdyto sviesto
keli lašai citrinų sulčių
druskos ir pipirų
Baziliką, česnaką ir sviestą sumalame aparačiuku, angliškai žinomu kaip “food processor”. Sudedame likusius ingredientus ir dar kartą permalame, kad viskas gerai susismulkintų ir susimaišytų.
Gabalą lašišos ( steiką, arba, kaip šiuo atveju, file ) krauname ant folijos, pasūdome, papipiriname.
Per vidurį lašišos dedame kaupiną šaukštelį paruošto sviesto, užkrauname viską pomidorų griežinėliais ( receptas sako, kad dėti tik du, bet jie labai skanūs, kai iškepa ), griežinėliu citrinos ir lauro lapeliu. Sveikų lauro lapelių nebuvo, tiko ir smulkinti.
Folijos kraštus užlankstome ir užsandariname. Krauname į 160C orkaitę ir kepame 25-30 minučių.
Garnyrui – ryžiai, tinka baltas vynas, nors, kaip prie lašišos, tiks ir raudonas beaujolais ar merlot.
Labai paprasta ir labai skanu. Beje, šį paketėlį puikiai galima iškepti ir ant grilio.
Skanaus!