Labai paprastas receptas, @krakadyla pageidavimu.
Norėdami sublizgėti, galite sakyti valgytojams, jog tai “Suprêmes de Poulet à la Crème de Moutarde” ( suprem de pūlė alia krem de mūtard )
nors iš tikrųjų, kaip jau supratote, receptas vadinasi “vištienos krūtinėlės garstyčių padaže”. Pasigamina labai greitai, todėl tinka, pvz, kai nori be perspėjimo užgriuvusius svečius pavaišinti kuo nors daugiau, nei guzu į kaktą. O skonis? Net ir viena panelė, kuri labai prieštaravo ir sakė, jog garstyčių nepakenčia, kirto, net ausys lapsėjo.
Ingredientai ( paveikslėliuose viskas dalijama per pusę, labai tiksliai nebūtina, kaip visuomet ):
4 vištienos krūtinėlės ( pusikės ta prasme, o ne keturių vištų )
600g grietinėlės
2 skiltelės česnako
2 šaukštai rudų garstyčių grūdelių
1 arb. š. džiovintų čiobrelių arba kiek daugiau šviežių
3 šaukštai Dijon garstyčių ( čia tų nelabai aštrių )
3 šaukštai stambiai maltų ( coarse-grained ) garstyčių ( jos irgi nelabai aštrios )
druskos + pipirų
Citrininės melisos ( lemon balm ) papuošimui
Sukrauname krūtinėles į didelį puodą ir užpilame vandeniu. Užstatome ant max ugnies, kiek tempia viryklė. Kai užvirs, verdame 10 minučių. Putas galima graibyti, bet nebūtina, nes pasibaigus laikui išgriebiam krūtinėles ir padedam į lėkštę dar 10 min. Kai pravėsta pakankamai, kad galima būtų prisiliesti, nupjaustom visokius kauliukus, jeigu yra, riebalus, ir visa kitka, kas ne mėsa. Čia grynai tam, kad estetiškiau atrodytu.
Tuo tarpu keptuvėje sumaišome grietinėlę, česnaką, garstyčių grūdelius ir čiobrelius.
Vėlgi, užvarom max ugnį, ir pastoviai makaluojame ilgu šaukštu ar šluotele, nes kai stipriai kepinsit, grietinėlė labai norės išsiveržti iš keptuvės. Ir taip kokias 8-10 minučių, kol padažas pradės tirštėti; jeigu pusė porcijos, tai sutirštės greičiau. Tuo momentu įvarom gastyčių, o jeigu kas mėgstat, galima truputėlį ir aštriųjų garstyčių įdėt. Išmaišom, įberiam druskos ir pipirų, ragaujam. Jeigu padažas OK, tuomet sukraunam krūtinėles atgal, išmaišom, ir pabaigiam šildyti, kol padažas pasidaro norimo tirštumo, o krūtinėlės sušyla.
Tuo tarpu užstatome virti makaronus, spagečius, arba ryžius, kas ką mėgsta ( aš dariau su “angel hair pasta” ). Užkrauname krūtinėlę ant garnyro, palaistome dar padažiuko. Jeigu gerai susinchronizuosite visus “tuo tarpu”, patiekalą galima paruošti per 20 minučių.
Jeigu neturite citrininės melisos – ne bėda, galima pašlakstyti truputį citrinos sulčių, ar iš vis nieko nedaryti. Jeigu turite – dar geriau. Susukam kelis lapelius į cigarą ir supjaustom jį labai smulkiais griežinėliais – gausis daug plonų ruožiukų. Toks pjaustymo fintas vadinasi chiffonade. Barstome patiekalą, kai jis jau lėkštėje. Man buvo gražiau, kai nebarstytas, tai pirma nufotkinau, po to pabarsčiau.
Voila – Suprêmes de Poulet à la Crème de Moutarde.