Bulvių rožytės

Tai savotiška pommes frites atmaina, kurią pagaminti reikia šiek tiek treniruočių. Tačiau po kokių trijų-keturių nesėkmingų bandymų technologija pasirado aiškesnė, ir procesas žymiai paspartėja.

Bulvę nuplauname ir atpjauname nuo jos plonyčius griežinėlius, maždaug milimetro storio, ir pageidautina, kad vienodo storio visame plote, ta prasme, kad nebūtų taip, kad vidurys labai plonas, o kraštai stori. Taip pat atpjauname nedidelį “pagaliuką”.

85391728_627d513dbb_o

Vieną griežinėlį apvyniojam aplink pagaliuką.
85391739_6256e6fa96_o

Sukdami į priešingą pusę, nei pirmasis, užvyniojame antrą ir trečią lapelius. Sukti reikia taip, kad kiekvienas sekantis lapelis uždengtų prieš tai buvusį ( vidurys pasilieka giliausiai ), antraip pabaigta rožė bus panašesnė ne į gėlę, bet į kopūstą.

85391745_4dfd3d2287_o

Persmeigiame mediniu dantų krapštuku pagrindą taip, kad neišsiskleistų. Pirmas etapas baigtas. Tuomet priglaudžiame dar tris-keturis didesnius lapelius, ir atverčiame juos atgal, taip, kaip nuotraukose:

85391753_7f46067aa6_o

85391759_ca87b3ffa6_o

Susmaigstome, kad viskas laikytųsi ir nesubyrėtų. Įsimiklinus užtenka dviejų-trijų krapštukų. Jeigu suplyšta – nieko baisaus, rožės augalas netobulas.

85391778_fb15a2a338_o

Ir tuomet jas išverdame aliejuje, kol apskrus. Leisti į aliejų geriau “aukštyn kojom”, antraip lapeliai kartais mėgsta atsilenkti. Kai išvirs, paguldyti jas ant popierinio rankšluosčio, pabarstyti druska, ir, kai pravės, atsargiai ištraukti krapštukus. Jie išsitraukia lengviau, jeigu prieš traukiant juos truputį pasukti aplink išilginę ašį.

85391796_8621dd0d26_o

“Rožės” išvirusios nebenori subyrėti į atskirus “žiedlapius”, ir jas galima atsargiai perkelti į lėkštę.

85391803_c0fb643f1c_o