Imame ananasą, sveiką, su visais lapais ir oda. Lapus nupjauname, kad liktų tik trečdalis. Pjauname ananasą išilgai perpus, o kiekvieną iš pusių – dar į tris dalis, kad gautųsi iš viso šešios. Pasikeičiame peilį į mažesnį.
Guldome ananaso šeštadalį ant šono, ir įpjauname ties centru maždaug 1-2cm nuo krašto, išilgai. Tuomet įpjauname ties oda, irgi maždaug 1-2 cm nuo krašto, ir taip, kad abu pjūviai pereitų kiaurai. Statome ananasą ant odos ir įpjauname minkštimą nuo viršutinio įpjovimo iki apatinio ir supjaustome vidurį maždaug 7-8mm storio skiltelėmis, kurios dabar bus jau visiškai atskirtos nuo ananaso. Lengvu piršto judesiu stumtelime vieną skiltelę, kad išlystų, kitą – į priešingą pusę, ir taip toliau armonikos principu.
Taip supjaustytas skilteles patogu smeigti šakute. Kiekviena skiltelė turėtų būti tokia, kad tilptų į burną vienu kąsniu.
Skanaus!