Jeigu jums tokia pat savijauta, kaip ir man ( sloguoju, niervina-negaliu), darykite taip: pašildykite 0,7 – 1,0L raudono sauso vyno ant lėtos ugnies, bet šiukštu, kad neužvirtų, tik pradėtų garuoti. Nebūtinai brangaus, gali būti ir papigiai koks nors, bele kad ne spirituotas. Kai sušyla, ten metame, kas ką mėgsta. Pvz:
kelis citrinų griežinėlius ( galima ir apelsinų ), su visa žievele
kelis cielus gvazdikėlius ( prieskonių, o ne tų nuo Lenino paminklo )
įtarkuojame muškato riešuto
nedidelį gabalėlį imbiero, jeigu nebijote, kad bus truputį aštriau
įpilame kokią čierką konjako, kad pagerėtų skonis
kelis pagaliukus cinamono, galima ir malto, bet pagaliukai mandriau, plius po to nereikia filtruoti.
cukraus, arba dar geriau – medaus. Pagal skonį ir savijautą, bet bent jau poros šaukštų buteliui tai reikėtų.
Tuomet, idealiu atveju, reikėtų visą šį daiktą ( šiukštu, neužvirintą! ai, jau sakiau ) pilti į termosą ir leisti, kad pastovėtų kelias valandas. Kuo ilgiau stovės, tuo geresnis skonis. Jeigu pylėte maltus prieskonius, tuomet reikėtu perfiltruoti prieš geriant, arba atsargiai pilti, kad būtų be drumzlių. Gerti karštą, iš aukštų taurių ar stiklinių, per šiaudelį.
Tai už tą patį ir į sveikatą, ir linkėjimai visiems artėjančių švenčių proga :{)