Laukinė kulinarija

Vakar apturėjau kulinarinę treniruotę, galima sakyti, generalinę repeticiją prieš didįjį vasaros pabaigos kepimą ant Apuolės piliakalnio. Iš karto labai atsiprašau visų, kuriems nepranešiau apie tai, nors ir prašėte. Tai buvo ne demonstracija, bet pakankamai intensyvus ir daug streso keliantis mokymosi procesas, ir nebūtinai efektingai atrodantis. Plius, technologiją irgi reikia iš pradžių atidirbti, ir tik tuomet demonstruoti. Kitą kartą, kai bus gaminamas tik vienas patiekalas, bus galima suorganizuoti normaliau. Visgi manau, kad susirinkę penkiolika žmonių plius vaikai alkani neliko, tik tiek, kad ilgai užtruko ir pats valgymas prasidėjo kur kas vėliau, nei buvo planuota. Vėlgi, žr apie technologijos atidirbimą.

Lauko sąlygomis, ant laužo buvo pagaminta:
– kiaušinienė su rūkyta šonine (ketaus keptuvėje virš žarijų),
– jaučio širdies troškinys su čiobreliais, mairūnais ir kadugio uogomis,
– višta, prikimšta raudonėlių, aptepta moliu ir iškepta žarijose,
– kiaulienos sprandinė, prismaigstyta česnakų ir ištroškinta su vyšniomis ir raudonu vynu,
– kiaulienos nugarinės steikučiai ant grotelių (su kadugio dūmu),
– lauže keptos paprikos, svogūnai ir česnakai
– ant grotelių kepti maži svogūniukai užsisaldinimui

Esu be galo dėkingas visiems pagalbininkams. Atsiprašau, kad taip ilgai reikėjo laukti, bet mokymasis jau toks dalykas. Kitą kartą, gaminant tik vieną patiekalą, streso tiek man, tiek dalyvaujantiems bus kur kas mažiau. Bus tuomet galima šį renginį daryti mažiau uždarą.

Keletas nuotraukų iš sekmadienio vakarėlio
(c)
(c) Asta Vasiliauskaitė

2754445924_6b73bb0533_o

2754446054_d742f5f0eb_o

2753614205_01eb52c710_o

2753614369_272b7ce08b_o

2753614549_083c9583cf_o

2754445740_38c32d6343_o