Sveiki!

Kaip galėjote pastebėti, taip, alacarte.lt jau veikia. Žinoma, kaip dažnai būna planuojant, pritrūksta vienos nakties prieš egzaminą, arba, kaip šiuo atveju, vieno-kito mėnesiuko norimam dizainui sutvarkyti. Įjungiau kol kas taip, kad nebūčiau jau visiškas pažadukas.

Taigi, kas jau nuveikta:
1. Serveris sutvarkytas, www.alacarte.lt veikia ir priklauso man, o ne neaišku kokiam šeimininkui, nustatančiam savo taisykles, kaip kad buvo livejournal atveju.
2. Perkėliau visus su kulinarija susijusius įrašus iš livejournal čia. Tokių prisikaupė arti dviejų šimtų.
3. Sukėliau visas savo nuotraukas iš įvairių skirtingų serverių pas save, ir sutvarkiau nuorodas į paveiksliukus įrašuose. Beje, įrašuose ant paveiksliukų galima click’inti, atsidarys didesnė versija.
4. Daugmaž aptvarkiau kategorijas. Norimą įrašą dabar galima nesunkiai rasti ieškant, tarkim, tarp žuvies receptų, ar tarp troškinių, ir pan.
5. Sutvarkiau paveikslėlius prie įrašų, kuriuose aprašyti receptai. Dabar, atlikus paiešką, prie trumpo aprašymo matysis ir mažas paveiksliukas.

Tikiuosi, puslapiu dabar galima naudotis kur kas patogiau, nei buvo livejournal. Tačiau, tai dar nėra galutinis variantas, kokį vis dar turiu galvoje ir dizaino eskizuose. Per paskutinį mėnesį man teko greituoju būdu išmokti naudotis photoshop’u, illustratorium, perprasti tipografijos pagrindus, išmokti programuoti PHP ir javascriptu, tvarkyti CSS ir pan.

Jau yra padaryta (tik dar pilnai nesudiegta į alacarte.lt):
1. Receptų katalogas, kuriame surašyti tik minimali informacija apie tai, ko reikia pagaminti: ingredientų sąrašas, veiksmų seka. Vėliau prie įrašo su ilgu recepto aprašymu bus nedidelis mygtukas ar šiaip linkas, kurį paspaudus iššoks langelis, skirtas atsispausdinimui. Manau, tai bus kur kas patogiau, nei spausdinti 10 puslapių pliurpalų iš blogo įrašo.
2. Radikaliai pasikeis puslapio dizainas, kurio nemaži gabalai jau yra sudizaininti ir suprogramuoti. Pabaigus, puslapis primins knygą, kurią bus galima vartyti, pasižymėti, ir t.t.

Dar reikia padaryti:
1. Paruošti versiją mobiliems įrenginiams.
2. Sutvarkyti komentarų sistemą, pritaikyti naujam dizainui.
3. Pradėti dėti naujus kulinarinius įrašus pagal ilgą sąrašą. Labai, labai ilgą sąrašą. Nuo karališko konsome iki aliejuje virto plikyto kremo, ir daug didesnių ir mažesnių tarpinių stotelių.

O kol kas – štai tokia kalėdinė dovanėlė jums visiems. Naudokitės, mėginkite, ir būtinai praneškite man, jeigu kas neveikia. Neveiks, greičiausiai, daug kas, bet stengsiuosi greitai sutaisyti.

Širdingai jūsų.

  • vėjas

    Pagaliau, pagaliau! Tikra atgaiva sielai. Labai neįdomu būdavo laukti menesį laiko, kol pasirodys naujas VŽ numeris. O senasis tinklapis buvo, na kaip čia pasakius.. netobulas.
    Net nežinau, kas man labiausiai patinka – skaityti Giedriaus tekstus, gaminti pagal juos ar paskui ragauti. Jaučiu, kad pirmasis punktas. Viskas tobula – tai ko reikia, ir tiek kiek reikia – be pižoniškumo ir bereikalingų “vikrantasų”

  • Mindaugas Braciulis

    Malonu,nes galvojau kad emigravai i siaures koreja o ten negauni interneto rysio kaip galimas vakaru spionas.senam zurnale buvo jau kuris laikas ramu. kogero tai vienintelis megstantis gaminti maista is lietuvisku puslapiu kur galima ismokti gaminti net nemacius gyvenime keptuves.stebesiu kas cia vyksta

  • http://grillingandchilling.blogspot.com/ Scarface

    Naujas tinklapis tikrai daug patogesnis ir grazesnis .
    Lauksim nauju receptu, ypac ka galima skanaus issikepti ant griliaus.