Troškinta jautiena su paprika

Ką valgo gungiai, kai jis pasilieka vieni?

Taigis, valgyti norisi, o jis kažkodėl pats nepasidaro. Nusprendžiau pasigaminti guliašo. Na gerai, gerai, pavadinkime šitą makaliūzę troškiniu su paprika.

Kaip tas gaminasi? Visų pirma, imam jautienos ir supjaustom kubeliais. Kiek – pagal apetitą, arba kiek šaldytuve yra. Aš radau truputį virš svaro, na tai pusė kilo tarkim. Tada supjaustom tris svogūnus griežinėliais, nusišluostom akeles, ir verčiam visą tą gėrį į puodą ar keptuvę. Ant viršaus užbarstome raudonosios paprikos, tų tokių trintų tamsiai raudonų miltelių iš vengrijos, ne šviežių saldžiųjų pipirų sweet bell peppers. Paprika būna aštri ir neaštri, tai aš paprastai paimu neaštrios ir privarau nemažai taip, kokius 3 šaukštus, na kiek negaila, žo. Nepilam jokio vandens, tiesiog uždengiam tą mėsą su svogais dangčiu, ir leidžiam troškintis savo sultyse. O sulčių svogai paprastai paleidžia nemažai. Padruskinti truputėlį, saikingai, ir troškinti reik ant nedidelės ugnies, na, apie valandą taip grubiai, priklauso nuo mėsos ir svogų kiekio. Maždaug po 15 minučių tai atrodys kažkur taip:

guliasas1

Šituo momentu aš įbarstau ką nors aštraus. Kaip tik turėjau iš Pizza Hut tokių paketėlių, kur nuo picos liko. Crushed red pepper vadinasi. Suvariau du ar tai tris, nepamenu tiksliai.
crushed_red_pepper

Tuo tarpu, kol troškinasi, nuskutame keletą bulvyčių ir supjaustome jas kubeliais. Panašiai tokio dydžio, kaip baltai mišrainei, tik kad žalias, nevirtas bulves.
Kuomet svogai ištirpsta iki tiek, kad iš jų nieko nelieka, viskas atrodo taip:

guliasas2

Tai gali būti po valandos, gali ir daugiau, priklauso. Tuomet į visą šitą makaliūzę verčiame bulvytes, ir užpilame vandeniu, kad apsemtų. Troškiname toliau, kol bulvės išverda, ir dar truputį toliau, kai kai kurios iš jų subyrėtų, ir tada troškinys sutirštėja. Na, kažkur pusvalandį tai užtruks, ir tada jau atrodys šitaip:

guliasas3

Čia nuotraukoje nesimato, bet visas šitas daiktas gražiai burbuliuoja. Apie kvapą iš vis nepasakosiu, bet labai “skani smoka”

Kai jau lieka kažkur 5 minutės virimo, tada, tada, tada ateina laikas prieskoninti. Visa laisvė pasireikšti fantazijai, improvizacijai, logikai, kam tik nori. Aš išmasčiau taip: yra bulvių, na, vadinasi krapai tiks. Prie mėsos tiks raudonėlis ( Oregano ). Na, o mėtą pridėjau nuo savęs, norėjosi kažkokios gaivumos, egzotiškumo truputėlį. Na ir barstome tą gerį ant troškinio, kiek kas mėgsta. Taip pat dabar pats laikas paragauti ir įberti dar druskos, nes bulvės mėgsta ją sugerti. Na, švieži krapai pas mus egzotika, kone tolygi šafranui, tai tenka naudotis džiovintais. Žalias turbūt dar labiau tiktų.

prieskoniai

Išmakaluoti viską, ir po 5 minučių išjungti. Ragaujam. Su mėta pataikiau, labai tinka, kartu su paprika jie sukuria tokį rytietišką gal akcentą, sunku pavadinti. Žodžiu vos ne rytietiškas kari gavosi, bet aš vis vien užsispyręs inirtingai vadinsiu visa tai guliašu.

Pamenat, saldžius pipirus minėjau. Jie tinka prie troškinio, švieži, netroškinti.
guliasas_final

Galima prisidaryti visą puodą, ir tada išskirsčius porcijomis užšaldyti kameroje, išsilaiko puikiai. O darbe nusinešus mikrobangėje pasišildyti, ir vsio.

Skanaus.